Zoeken
  • Seliha Sarioglu

Geen taart meer voor De zoete hemel?!

Hoe vaak ik deze blog heb getypt, en weer heb verwijdert is niet op één hand te tellen.

Eigenlijk ook niet op twee;)

Ik ben sowieso niet heel erg goed in mijn verhaal op papier zetten, laat mij maar praten, daar ben ik veel beter in. Maar ik zeg altijd “daag jezelf uit”, dus bij deze, mijn eerste blog.


Begin 2019 ben ik uit passie gestart met De zoete hemel, maar vooral uit bezigheidstherapie. Ik was nog herstellende van een flinke burn out (zeg maar mental break down) en het bakken hielp me enorm om uit mijn hoofd te komen. Maar ja, waar laat je al die baksels dan hé?! Na een tijdje kon ik zelf al geen zoetigheid meer zien, en helemaal verantwoord naar Evie vond ik het ook niet meer;). Zo ben ik begonnen om voor vriendinnen te bakken op verjaardagen etc, en binnen no time werd dat al voor vrienden voor vrienden. Mei 2019 plaatste ik mijn eerste moederdag actie online en met mijn 15 bestellingen was ik de Koning(in) te rijk. Nooit had ik toen gedacht dat ik het volgende jaar met moederdag, 70 bestellingen zou hebben twv ruim €1000 aan omzet.


Ik heb altijd al een ondernemende geest gehad. Ondernemen zit in mijn bloed. Mijn vader is ondernemer en bijna elk familielid van mijn vaders kant is dat ook. Ik zie altijd geld en mogelijkheden in nieuwe ideeën. Dit is ook niet mijn eerste onderneming, ik heb jaren als freelance make-up artist gewerkt en vóór De zoete hemel maakte ik baby accessoires en verkocht deze online. De zoete hemel ging als een speer en zo kon ik, in januari 2020, starten met De zoete hemel als professionele taarten business. Ik had er zoveel zin in! Januari was toen al volledig volgeboekt, maar toen kwam Corona! Ik zat letterlijk met m'n handen in mijn haar, hoe moest dit nou?!


Na flink omschakelen en blijven denken in kansen en mogelijkheden, heb ik een geweldig eerste jaar gedraaid met De zoete hemel en mijn eerste ondernemersjaar toch afgesloten met bijna €40.000 omzet! Dat is bijna €3500 omzet per maand, best netjes voor een thuis bakkertje, al zeg ik het zelf;)

Wel merkte ik al snel dat ik efficiënter moest gaan werken. Omdat we in ons vak nu eenmaal niet een uurtarief kunnen vragen, moest ik zoveel mogelijk omzet maken in dat uur, en zo min mogelijk kosten. Zo heb ik een techniek gecreëerd die ervoor zorgt dat ik binnen een aanzienlijk korte tijd een taart strak kon afsmeren en simpele hacks bedacht die er echt voor gezorgd hebben dat ik minder tijd en geld uitgaf aan de rot klusjes.


Nu denk je misschien “Seel, waarom deel je dit met ons?” Nou één, omdat ik ontzettend trots ben op mijn resultaten en De zoete hemel binnen één jaar al een echt succes is geworden. Twee, omdat ik heel graag anderen wil leren hoe je een succesvolle taarten business kunt runnen vanuit huis! Want ik zie en hoor nog veel te veel dames struggelen met de juiste verhouding tussen de hoeveelheid werk en de inkomsten.

Ik heb ontdekt dat er genoeg online cursussen zijn, voor wanneer je een digitale dienst aanbied, maar weinig tot geen cursussen die gaan over een (ambachtelijk) product maken en aanbieden. Natuurlijk zijn er wel gezellige workshops die zich richten op het decoreren van taarten, maar geen cursus die daar ook een stukje efficiëntie en business coaching bij aanbiedt. Dit is waar ik me op ga richten. Het leren en inspireren van mijn mede bakcollega's omdat hier nog heel veel winst valt te behalen.

Van taarttante naar ondernemer! Misschien is dat wel een goede naam voor een cursus;)

Maar euh en nu dan? Ga je geen taarten meer maken? Dat klopt, per 1 oktober stop ik met De zoete hemel als taarten business en en ga ik werken aan mijn nieuwe bedrijf, waarbij ik mij richt op cursussen maken en business coaching voor iedereen die dat nodig heeft in taartenbakkersland. Ook zal ik dan niet meer in de Perfomance Factory te vinden zijn maar betreedt ik mijn nieuwe kantoor in de Spinnerij. Waar ik samen met een aantal andere super inspirerende ondernemers de ruimte zal delen. Waarom ik heb gekozen om De zoete hemel en mijn nieuwe bedrijf niet te combineren, is omdat ik mijn beste focus wil geven, en dat lukt mij niet wanneer ik allebei blijf doen.


Ik vind het super spannend maar kan ook niet wachten om echt te beginnen met de nieuwe plannen. Achter de schermen ben ik al volop bezig met nieuwe cursussen maken en ideeën uitwerken. Dus ben je nieuwsgierig, laat dan hieronder je email adres achter zodat jij straks als één van de eerste op de hoogte bent van de nieuwe ontwikkelingen.


Dikke kus Seliha.

1,248 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Over mij